RODO oraz Polityka plików "Cookies"

Mając na uwadze zmiany, jakie weszły w życie dnia 25 maja 2018 roku, w prawie ochrony danych osobowych związane z wejściem w życie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Ogólne Rozporządzenia o Ochronie Danych określane, jako „RODO”, GDPR”).

Wyżej wymienione Rozporządzenie nakłada na administratorów danych oraz podmioty przetwarzające obowiązek uregulowania kwestii przetwarzania danych osobowych umową lub innym instrumentem prawnym.

Poniżej przekazujemy Państwu informacje regulujące kwestie przetwarzania danych osobowych osób fizycznych.

Administratorem danych osobowych jest POLFINANS SP. Z O.O („POLFINANS” z siedzibą w Warszawie przy ul. Obrońców 26/3, 03-927 Warszawa ). Otrzymane Od Państwa dane są przetwarzane w celach kontaktowych, w tym do udzielania informacji o zmianach przepisów i praktyk organów dotyczących bieżących zagadnień prawnych, gospodarczych i kulturalnych, m.in. poprzez wysyłkę informacji o zmianach przepisów.

Proszę pamiętać, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Państwa dane, mają zawsze Państwo prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Mogą Państwo również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.
Mają również Państwo prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.
Mogą Państwo zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Państwa danych lub uzyskania kopii Państwa danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Państwa żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Przysługuje Pani/Panu również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych w państwie członkowskim Pani/Pana zwykłego pobytu, miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia.

Biuro Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO)
Ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa
Telefon: 22 860 70 86

Polityka plików „cookies”

Może Pan/Pani określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies za pomocą ustawień przeglądarki. Zgodę na przechowywanie lub uzyskiwanie dostępu do cookies przez Polfinans na Pana/Pani urządzeniu, wyraża Pan/Pani za pomocą ustawień zainstalowanej na Pana/Pani urządzeniu przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i cookies.
1. Pliki cookies zwane także "ciasteczkami" są to pliki tekstowe zapisywane i przechowywane w pamięci urządzenia wykorzystywanego do przeglądania stron internetowych (np. komputer PC, notebook, tablet, palmtop, telefon komórkowy). Z plikami tymi, po ich zapisaniu, łączy się serwer albo serwery uzyskując do nich odpowiedni dostęp.

2. Niniejsza strona internetowa www.polfinans.pl oraz wszystkie jej podstrony korzystają z plików cookies m.in. po to, by dostosować serwis do potrzeb użytkowników, zrealizować świadczone za jej pośrednictwem usługi oraz w celach statystycznych (statystyki anonimowe). Stosowane są pliki cookies wydajnościowe, czyli służące do zbierania informacji o sposobie korzystania ze strony oraz funkcjonalne - pozwalające „pamiętać” o ustawieniach użytkownika (np. język, rozmiar czcionki). To m.in.: - cookies google-analytics.com – statystyki dla witryny - cokies sesyjne (wygasają po zakończeniu sesji)

3. Poprzez zmianę ustawień oprogramowania wykorzystywanego do przeglądania niniejszej strony internetowej www.polfinans.pl i jej podstron, istnieje możliwość określenia warunków przechowywania oraz warunków uzyskiwania dostępu do plików cookies wykorzystywanych przez tę stronę i jej podstrony, w szczególności możliwość całkowitego wyłączenia ich obsługi.

4. W celu zmiany ustawień związanych z obsługą plików cookies należy odpowiednio skonfigurować oprogramowanie wykorzystywane do przeglądania niniejszej strony internetowej www.polfinans.pl i jej podstron. Poziom ochrony prywatności można ustawić na róznym poziomie aż do całkowitego blokowania plików cookies. Zwiększa to poziom bezpieczeństwa i ochrony danych, ale może także uniemożliwiać niektóre funkcje, np. zalogowanie się do sklepu lub zlożenie zamówienia w sklepie. Stosowne szczegółowe informacje w tym zakresie można uzyskać korzystając z pomocy technicznej dla takiego oprogramowania lub kontaktując się z jego dostawcą.

Jak zmienia się ustawienia w najbardziej popularnych wyszukiwarkach
A. Google Chrome Trzeba kliknąć na menu (w prawym górnym rogu), zakładka Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane. W sekcji „Prywatność” trzeba kliknąć przycisk Ustawienia treści. W sekcji „Pliki cookie” można zmienić następujące ustawienia plików cookie:
  • Usuwanie plików cookie
  • Domyślne blokowanie plików cookie
  • Domyślne zezwalanie na pliki cookie
  • Domyślne zachowywanie plików cookie i danych stron do zamknięcia przeglądarki
  • Określanie wyjątków dla plików cookie z konkretnych witryn lub domen
B. Internet Explorer Z menu przeglądarki (prawy górny róg): Narzędzia > Opcje Internetowe > Prywatność, przycisk Witryny. Suwakiem ustawiamy poziom, zmianę zatwierdzamy przyciskiem OK.

C. Mozilla Firefox Z menu przeglądarki: Narzędzia > Opcje > Prywatność. Uaktywnić pole Program Firefox: „będzie używał ustawień użytkownika”. O ciasteczkach (cookies) decyduje zaklikanie – bądź nie – pozycji Akceptuj ciasteczka.

D. Opera Z menu przeglądarki: Narzędzie > Preferencje > Zaawansowane. O ciasteczkach decyduje zaznaczenie – bądź nie – pozycji Ciasteczka.

E. Safari W menu rozwijanym Safari trzeba wybrać Preferencje i kliknąć ikonę Bezpieczeństwo. Tu wybiera się poziom bezpieczeństwa w obszarze ,,Akceptuj pliki cookie”.

5. Brak zmiany ustawień oprogramowania wykorzystywanego do przeglądania niniejszej strony internetowej www.polfinans.pl i jej podstron, stanowi w myśl art. 173 ust. 2 Ustawy prawo telekomunikacyjne wyrażenie zgody na korzystanie przez tę stronę i jej podstrony z plików cookies w celach wyżej określonych.
doradztwo podatkowe
doradztwo biznesowe
usługi księgowe
kadry i płace